(Osobní zkušenost Christophera a Antonie Braithwaite – UP LPP v Anglii) 

Antonia: Chris a já jsme se seznámili v prvním semestrem mého prvního ročníku na univerzitě. Já studovala medicínu a on byl ve třetím ročníku fyziky. Už od prvního týdne jsem nějak cítila, že se jednou vezmeme!
Chris: Chodili jsme spolu asi dva a půl roku než jsem požádal Antonií o ruku. Bylo to v Padově v Itálii v kostele sv. Antonína (podle něhož má Antonia jméno).
Antonia: Já to nevěděla, ale on u sebe nosil zásnubní prstýnek už dva týdny před tím, když jsme cestovali v Německu na Světový den mládeže!
Chris: Byli jsme

Čítať ďalej


(zhrnutie výsledkov ankety portálu cesta+ a Ligy pár páru)

     Na výzvu podeliť sa so svojimi skúsenosťami, ktoré prináša život bez používania antikoncepcie, zverejnenú v predchádzajúcom čísle Novín z rodiny LPP, zareagovalo 136 osôb.
    
     Viac ako 81 % (109 odpovedajúcich) odpovedalo na otázku týkajúcu sa sexuálneho spolužitia pred manželstvom záporne a vyjadrilo sa za dodržiavanie predmanželskej zdržanlivosti.
    
     Zaujímavé bolo čítať odpovede týkajúce sa názoru na manželskú zdržanlivosť v čase, keď boli ešte slobodní. Na otázku odpovedalo podstatne menej respondentov. Z nich sa len 39 jednoznačne vyjadrilo, že vedeli o tejto výzve a boli ochotní prijať zdržanlivosť pri predchádzaní tehotenstva aj

Čítať ďalej


Milí priatelia,
rozhodla som sa vám napísať svoj príbeh, pretože si myslím, že stojí za to, aby si ho prečítali aj iní. Som matkou dvoch detí. Môj mladší syn trpí svalovou dystrofiu typu Duchenne. Je to nevyliečiteľná choroba a je geneticky prenášaná. Postihuje chlapcov, kde riziko ochorenia je 50% a pravdepodobnosť prenášačstva chybného génu u dievčaťa je 25% . Lekári mi neodporúčali mať ďalšie deti, a tak som začala užívať hormonálnu antikoncepciu, pretože som nevidela iné východisko. 
Jedného dňa som bola na spovedi u istého pátra a ten mi otvoril oči. Povedal mi, aby som s tým skoncovala, jedine pod touto podmienkou

Čítať ďalej


Asi pred štyrmi rokmi som prvýkrát od mojich priateľov počula o prirodzenom plánovaní rodičovstva. Aj keď som z tradične veriacej rodiny, nikto mi doma nepovedal, že existuje niečo ako prirodzene plánovať rodinu alebo spolupracovať s Bohom na vytváraní rodiny, počte detí a pritom si udržať pevné manželstvo a zdravie. Myslím, že toto je  jedna z tém, ktoré dnešným dievčatám chýbajú od ich rodičov – aby im niekto povedal, že existuje PPR a nielen antikoncepcia!

Čítať ďalej


K LPP a symptotermálnej metóde PPR sme sa dostali cez manželkinu sestru z Liptovského Mikuláša. Buď ona alebo nejaká jej priateľka bola na Vašom kurze. V tom čase sme mali dvojročného syna. Túžili sme po ďalšom dieťatku, modlili sme sa denne za to a po čase sa nám aj podarilo počať ho. Naša radosť však zakrátko skončila. O dieťatko sme prišli. Podrobnosti nebudem rozpisovať, nie je to podstatné a ešte stále sa mi nahrnú slzy do očí, keď si na to spomeniem. Potom gynekológ zakázal manželke otehotnieť v období pol roka až rok. Vtedy sme začali používať symtotermálnu metódu popísanú v knihe

Čítať ďalej