K LPP a symptotermálnej metóde PPR sme sa dostali cez manželkinu sestru z Liptovského Mikuláša. Buď ona alebo nejaká jej priateľka bola na Vašom kurze. V tom čase sme mali dvojročného syna. Túžili sme po ďalšom dieťatku, modlili sme sa denne za to a po čase sa nám aj podarilo počať ho. Naša radosť však zakrátko skončila. O dieťatko sme prišli. Podrobnosti nebudem rozpisovať, nie je to podstatné a ešte stále sa mi nahrnú slzy do očí, keď si na to spomeniem. Potom gynekológ zakázal manželke otehotnieť v období pol roka až rok. Vtedy sme začali používať symtotermálnu metódu popísanú v knihe od Vás na ochranu pred nežiaducim otehotnením. Nebolo to zo začiatku jednoduché a manželka sa aj dosť vytrápila s tými všetkými pravidlami, ale poctivo si každé ráno o 6:00 merala teplotu, sledovala hlien, krčok, atď.

Za niekoľko mesiacov sa naučila túto metódu vcelku slušne používať a dozvedela sa o svojom tele – fungovaní cyklov veľa nového. Po približne pol roku nám doktor „dovolil“ skúsiť otehotnieť. Potom mala manželka asi 2 neplodné cykly – to sa dozvedela len vďaka metóde PPR.

A hneď potom sa nám podarilo počať dieťatko. Môžem však takmer s istotou povedať, že bez metódy PPR by sa nám to nepodarilo. Tento cyklus manželky bol veľmi dlhy a plodné obdobie nastalo oveľa neskôr ako je zvykom. Plodnosť nastala okolo 52 dňa. Práve vtedy sme počali nášho druhého syna. Narodil sa nedávno - 9. 3. 2003 a volá sa po mne – Martin.

Chcem sa Vám preto poďakovať. Neviem teraz ani slovami vyjadriť našu vďačnosť Vám, ktorí ste nám sprostredkovali túto metódu.

Manželka potom šírila túto metódu ďalej. Najprv s ňou oboznámila bratranca a jeho manželku, kúpila im knihu a záznamové tabuľky. Po niekoľkých mesiacoch zaznamenávania a pozorovania sa im podarilo (práve vtedy, keď si to naplánovali – na letnej dovolenke) splodiť dieťatko. Neskôr náhodou stretla spolužiaka zo ZŠ a ten sa jej zveril, že už dlho sa snažia počať dieťatko a nedarí sa im. Tak aj jemu kúpila knihu a záznamové tabuľky a vysvetlila mu veľa vecí podrobnejšie. O krátky čas (2-3 mesiace) jej tento spolužiak poslal SMS, kde oznamoval, že sa im podarilo počať dieťatko. Boli sme veľmi radi, že sme mohli pomôcť ďalšiemu páru, ktorý dlhé obdobie nemohol počať dieťa. A do tretice stretla nešťastnú spolužiačku zo Strednej zdravotnej školy, ktorá sa jej posťažovala, že tiež sa márne snažia mať dieťatko. Tu zatiaľ nemôžeme oslavovať úspech, nie je to až tak dávno, čo používajú STM a tiež sa pod dočasnú neplodnosť zrejme podpisujú neustále a vyčerpávajúce služby na JIS-ke v nemocnici. Ale modlíme sa za nich a veríme, že aj im sa raz podarí počať dieťatko. Ešte raz veľmi pekne ďakujeme.

M.B. Slovensko