Je to možno najdôležitejšia správa za dlhú dobu – a napriek tomu alebo možno práve preto ju všetky domáce médiá potlačili: Veľký výskumný inštitút zatvárajú pre nevedeckosť, pre neúspešnosť, pretože jednoducho nemá zmysel. Pravdaže nie v Rakúsku – tu genderizmus (ideológia rovnosti pohlaví) naše hlúpe univerzity dokonca často robia povinným predmetom. Stalo sa to skôr práve v socialistickom(!) Nórsku, teda v tej krajine, ktorá podľa štúdií je na špičke politiky genderizmu. A rovnako ohromujúce je, kto tento konkurz výskumu genderu vyvolal: Bol to kritický dokument nórskej štátnej televízie.

Takýto kritický príspevok o genderi je v rakúskych médiách iste nemysliteľný. U nás ORF aj noviny radšej 50 krát za rok opakujú rovnakú manipulovanú štatistiku o nerovnom odmeňovaní údajne rovnakého pracovného výkonu žien a mužov. Všetci sa však každému kritickému pohľadu na tému gender vyhýbajú.

Samozrejme nádeje sa nikdy nesmieme celkom vzdať. Veď dokonca aj rakúsky ORF nedávno priniesol príspevok, ktorý prudko spochybnil inú „ľavicovo-zelenú“ dogmu a síce tú o ľuďmi vyvolanom globálnom otepľovaní.

Kolaps genderu v Nórsku vyvolal v každom prípade rozhodne hodnotný a napriek svojej dĺžke a vedeckej hĺbke vôbec nie nudný televízny dokument, dokonca aj s anglickými titulkami – pre zahraničných divákov.

Ideológie genderu sa tu dôkladne kritizujú a blamujú. Ba dokonca boli nafilmované nie skrytou ale otvorenou kamerou. Nór Harald Eia, ktorý natočil dokument je,sociológ ktorý bol sám na univerzite genderizmom indoktrinovaný. Teraz sa však pustil do konfrontovania tvrdení genderizmu s prírodovedeckými a medicínskymi výsledkami výskumu o rozdiele medzi pohlaviami.

Na to musel samozrejme cestovať po svete – do Veľkej Británie a do USA. Pretože aj vo vzorovej krajine genderu Nórsku existuje, rovnako ako v Rakúsku, vo všetkých oblastiach málo na fakty orientovaného výskumu, ktorý politická korektnosť vyhlásila za tabu.

Východiskom rešerší bol ohromujúci paradox. V Nórsku, vychvaľovanom ako vzorová krajina prevýchovy na gender sa ani po desaťročiach podiel inžinierok a zdravotných „bratov“ natrvalo nezvýšil. Je dokonca nižší, ako v mnohých menej feministických krajinách.

To je mimochodom podobný fakt ako rastúce oceňovanie úlohy matky v rodine, čo ukazujú prieskumy  medzi mladými Rakúšankami. Pritom sa už celé roky pokúša mozgy vymývajúca propaganda mladým ľuďom rodinu sprotiviť.

V každom prípade tento nórsky paradox sa začal zvedavému televíznemu redaktorovi nepozdávať, zdal sa mu podivuhodný. Pretože v bohatom Nórsku sa už desaťročia vydáva veľa peňazí na akcie a propagandu, aby sa dievčatká priviedli k technickému štúdiu a chlapcov ku kariére mužských zdravotných „sestričiek“. Pretože krajina je z príkazu politiky už dlhý čas špičkovým priekopníkom v tzv. „na gender senzibilnej“ prevýchove.

Táto sa už od istej doby nasťahovala aj do ľavicových viedenských materských škôlok, kde sa chlapci musia napríklad preobliekať za princezné atď.!

Napriek týmto faktom spôsobujúcim vytriezvenie, univerzitní profesori prednášajúci gender sa zaprisahávajú, že biologicko-genetický charakter pohlaví sa vzťahuje iba na sexuálne orgány a v nijakom prípade na správanie, postoje a záujmy. Všetky tieto rozdiely sú podľa nich čisto iba produktmi výchovy.  

Toto tvrdenie sa však mnohými v TV filme prezentovanými prírodovedeckými výsledkami výskumu demaskuje ako nezmysel. Mnohé štúdie vykonané v ranom detskom veku už tu ukazujú podstatný rozdiel medzi správaním chlapcov a dievčat. Jedna z týchto štúdií skúmala dokonca detičky v prvých dňoch po narodení.

Lekári sú si jednotní: príčinou rozdielneho správania pohlaví je rozdielna hladina testosterónu. To je geneticky podmienený faktor, ktorý nemožno ovplyvniť prostredím. Tento rozdiel spôsobuje každej matke a každému otcovi známe typické správanie pohlaví: Chlapci majú podstatne viac záujmu o technické veci, dievčatká sú pokročilejšie v reči a sociálnej orientácii.

Prirodzene, že to sú vždy iba priemerné hodnoty. Je jasné, že existujú výchylky v každom smere. Pretože táto hladina testosterónu nie je u každého chlapca prípadne dievčatka rovnako vysoká. Preto jednotlivé prípady nie sú protichodným dôkazom - ak dievčatá sú nadané techničky a chlapci majú mimoriadne talenty reči a kontaktov. Prírodovedci sú si v každom prípade absolútne istí, že rozdiely v správaní sú podmienené primárne geneticky a evolučne.

To všetko ľudstvo prirodzene už tisícročia vedelo. To všetko sa prejavuje aj vo všetkých kultúrach, ako ukazuje porovnávacia štúdia v 53 krajinách. Pri všetkých iných rozdieloch medzi kultúrami všade možno pozorovať podobné rozdiely v správaní typické pre pohlavia medzi mužmi a ženami.  

Ostáva ešte otvorená otázka o nórskom paradoxe: Prečo práve v takých bohatých krajinách muži a ženy sú pri voľbe povolania takí zvlášť rozdielni. Odpoveď je zarážajúca, ale v pravde absolútne logická: Čím bohatšia a slobodnejšia je spoločnosť, tým menej núti ekonomický alebo politický tlak k životnej dráhe, ktorá odporuje vlastnému biologickému programu. Preto v chudobných krajinách tretieho sveta ženy pracujú fyzicky prinajmenej tak ťažko ako muži; preto v núdznom živote za komunizmu boli inžinierky oveľa početnejšie ako v slobode Západu.

Vráťme sa však k Nórsku a k televíznemu dokumentu: Ako reagovali teraz genderológovia, keď im redaktor v druhej časti predstavil tieto empirické výsledky? Nuž úžasným spôsobom úplne ich to zbavilo reči. Jedinou odpoveďou, na ktorú sa nakoniec zmohli bolo: „My máme lepšiu teóriu, preto celá táto empirická pravda nemôže súhlasiť.“

Skutočne senzačnou bola na to reakcia politiky: NIKK – Nórsky inštitút pre výskum genderu okamžite zatvorili. Teraz sa tam už nebude vyhadzovať 56 miliónov eur na teoretické štúdie o genderi. Triumf daňovníka a rozumu!

Gratuláciu Nórom k tomuto triumfu dnes nechceme zakaliť mnohými porážkami v našej vlastnej krajine. Preto dnes nechceme hovoriť o rakúskych univerzitách, kde sa ešte aj teraz strká stále viac z údajne nedostačujúcich peňazí daňovníkov do nanútenej genderovej indoktrinácie. Alebo o nepretržite rečniacej ministerke, ktorá údajnú diskrimináciu odôvodňuje údajným mlčaním žien.

Obdivujme radšej chladný intelekt severanov. Drasticky zvyšujú penzijný vek, keď obyvateľstvo stále viac starne. Zatvoria výskumné ústavy, keď spoznajú, že sa tam produkujú iba hlúposti - pardon: „teórie“. Aj v krajinách bez ropy drasticky odbúrali štátne dlhy, keď spoznali chatrnosť niekdajšieho modelu blahobytu. Človeka by absolútne mohla pochytiť závisť.

Bolo by priskoro tvrdiť, že nórskou porážkou je genderizmus - napriek vysokým nákladom a ním spôsobeným vážnym spoločenským škodám – už mŕtvy. Proti tomu hovoria existenčné záujmy všetkých, ktorí si z neho dobre žijú a po ktorom inak na pracovnom trhu neexistuje absolútne nijaký dopyt. Proti tomu hovoria aj skúsenosti s mnohými sektami, ktoré naďalej existujú, hoci nimi predpovedaný koniec sveta ani po šiestej takejto predpovedi nenastal.

38 minútový dokument nórskeho sociológa Haralda Eia ( zatiaľ len s anglickými titulkami) si môžete pozrieť na: http://vimeo.com/19707588

Zdroj: kath.net/www.Andreas-Unterberger.atViedeň, 4.9.2012, preložila Zuzana Gluchichová 

–zg-