Dobrý deň Košťálovci,
už si ma asi nepamätáte. Stretli sme sa v Kotešovej. Prvé dieťatko som potratila a potom sa mi 2roky nedarilo otehotnieť. Manželovi dokonca diagnostikovali terazoospermie 98,5%  2.stupňa a odporúčali umelé oplodnenie. Ja som bola proti. Píšem Vám toto svedectvo pre ľudí s ktorými sa stretávate alebo komunikujete prostredníctvom Ligových Novín z rodiny, možno niekomu pomôže, povzbudí.
 
Začala som dôverovať Bohu a sľúbila som mu, že sa budem za dieťatko modliť aj do konca svojho života, ale že zároveň prijímam jeho vôľu či nám ho požehná a ak, tak kedy. Rozhodla som sa, že už nebudem sledovať žiadne teploty a cyklus a svoj život prežívať len v očakávaní na to či sa nám, podarilo otehotnieť alebo nie, lebo som mala z toho len depresie. Rozhodla som sa, že začnem konečne žiť a tešiť sa zo života, aj napriek neuspokojenej túžbe po dieťatku. Dokonca sme si s manželom objednali aj dovolenku last minute a veľmi sme sa na ňu tešili. Hneď na druhý mesiac mi trochu meškala menštruácia. Mala som doma ešte nejaký tehotenský test, tak som si ho zo srandy urobila (vôbec som nerátala s tým, že by mohol výjsť pozitívne). A pozitívny bol.
 
Aj keď som mala trochu komplikované tehotenstvo plné strachu, či sa dieťatko narodí, narodil sa nám krásny, zdravý syn, ktorý má už dnes 18 mesiacov. Aj keď je to veľký loptoš, sme šťastní, že ho máme:)
S pozdravom  M.K.