t genomy rodiny20085705Mark Regnerus, doktor sociológie a profesor na Texaskej univerzite v Austine robil vedecký výskum, ktorého sa zúčastnilo 3000 detí, ktoré vyrástli v pároch muž-muž, žena-žena. Výskum prebiehal od roku 2010 a bol ukončený v roku 2012. Výsledky publikoval vo významnom americkom vedeckom časopise  sociálnych vied Social Science Research. 

Vedec z prestížnej univerzity tak preukázal negatívne vplyvy na deti, ktoré vyrastali  v prostredí párov muž-muž, žena-žena v porovnaní s výchovou detí v páre muž-žena, čím potvrdil všeobecné poznatky psychológie. Konkrétne, najväčšie znepokojenie spôsobuje fakt, že až 12% z týchto detí veľmi vážne uvažuje nad samovraždou (oproti 5%, vychovávaných heteropármi). Jestvuje medzi nimi zvýšené

Čítať ďalej


 

Hoci sa všade nájdu radikáli, neumenšuje to vážnosť vyjadrení lesbickej novinárky Mashy Gessen. V interview pre rádio sa vyjadrila, že homosexuálni aktivisti klamú o svojej radikálnej politickej agende. Tvrdí, že im nejde len o prístup k manželstvu ako inštitúcii. Oni ho chcú totiž radikálne redefinovať a koniec koncov zničiť.

Zrušiť manželstvo ako inštitúciu

Masha Gessen hovorí: “niet pochýb, že homosexuálni aktivisti by mali mať právo zosobášiť sa, ale paradoxne, rovnako si myslím, že inštitúcia manželstva by ani nemala existovať. Bojovať za gay manželstvá si v podstate vyžaduje klamať o tom, čo v skutočnosti s manželstvom urobíme, keď sa k

Čítať ďalej


2449Aktuálne to vrie v médiách tvrdeniami, že pápež František v téme homosexualita v porovnaní so svojím predchodcom nastaví ostro zmenený kurz. Niektorí tvrdia, že nový pápež ohlásil: „Gej je okej“. No čo povedal pápež František naozaj a aké nezvyčajné to je?

Čo pápež František presne povedal a myslel, keď sa v pondelok 29.7.2013 počas cesty domov z SDM v lietadle vyjadril k žurnalistom o otázke homosexuality? Bolo to v zmysle „Gej je okej“? Zodpovedá takýto výklad mnohými médiami faktickým výpovediam pápeža? 


Katolícky konvertita Jimmy Akin včera na svojom blogu na americkom portáli National Catholic Register zverejnil text s názvom7 vecí, ktoré by ste mali vedieť o tom, čo

Čítať ďalej


pope francis.jpg.size .xxlarge.promo1RÍM - V poslednej dobe sa šírili fámy, že pápež František možno schváli civilné homosexuálne zväzky. Vyskytli sa dohady, ktoré iní vyvrátili, že ako arcibiskup Buenos Aires schvaľoval takéto zväzky v snahe zastaviť pretláčanie homosexuálneho „manželstva“ v krajine.

Napriek týmto fámam však prostým faktom ostáva, že pápež cirkevné učenie v tejto záležitosti nezruší.

Konkrétne ohľadom otázky homosexuálnych civilných zväzkov je cirkevné učenie ukotvené v dokumente z roku 2003. Schválil ho a jeho vydanie nariadil pápež Ján Pavol II., napísaný bol kardinálom Josephom Ratzingerom, súčasným emeritným pápežom Benediktom XVI..

Tento dokument, Úvahy o návrhoch na právne uznanie zväzkov medzi homosexuálnymi

Čítať ďalej


 

Leto v Amerike bolo tento rok veľmi horúce. Prispel k tomučlánok Marka Regnerusa, ktorý analyzuje  rozdiely medzi mladými dospelými ľuďmi vo veku 18-39 rokov vyrastajúcimi v rôznych typoch rodín. Zameriava sa najmä na porovnanie tradičných rodín s tými, v ktorých mal aspoň jeden z rodičov určité obdobie homosexuálny vzťah. A prečo to pozdvihnutie? Pretože výsledky sú pre tých druhých dosť nelichotivé. Začnime ale od začiatku.

No differencies?

Predchádzajúce desaťročie sa nieslo v znamení publikácií, ktoré ukazujú, že homosexuálne správanie rodičov nemá negatívny vplyv na vývoj dieťaťa. Závery boli prevažne v duchu „no differencies“ (žiadne rozdiely), prípadne poukazovali na mierne výhody homosexuálnych rodín. Na základe týchto článkov Americká psychologická asociácia

Čítať ďalej