Počas druhého aprílového víkendu sme mali možnosť zúčastniť sa duchovnej obnovy s pátrom Ksawery Knotzom, autorom knihy Sex, ako ho nepoznáte. O čom bola? O láske – Božej a manželskej. O pozvaní žiť jeden z plodov sviatosti manželstva – jednotu. Obsah tejto víkendovej obnovy aj so svedectvami účastníkov približuje text na webstránke kapucínov:

„V manželstve a Cirkvi chce Boh zjavovať Svätú Trojicu – jednotu v rôznosti. Tejto téme a tiež dôvodom, prečo je potrebné v Cirkvi hovoriť o intímnom živote manželov a o sexualite otvorene, boli venované úvodné prednášky. Ďalej sa už hovorilo o samotnom manželskom akte ako o prostriedku budovania vzťahu a jednoty. Páter Ksawery dokázal s úctou, ale otvorene hovoriť oradostiach a úskaliach plodného a neplodného obdobia manželov, o rozličných potrebách a túžbach žien i mužov, o prijatí vlastného a partnerovho tela a pohlavnosti. Záverečná téma o sexuálnych hriechoch nič neubrala na posolstve o dôležitosti, dobre a kráse manželského aktu.“

Teší nás, že absolvovať túto veľmi dobrú a podnetnú duchovnú obnovu môže každý aj teraz, zo súkromia svojho domova, vďaka súhlasu pátra Ksaweryho so sprístupnením nahrávok z tejto obnovy.
Odporúčame vám, aby ste si urobili čas spoločne si vypočuť (nie každý sám) jednotlivé príspevky (postupne, tak ako idú za sebou) a zamyslieť sa, k čomu vás vo vašom manželstve pozývajú. Nebudete ľutovať.
Príhovory otca Ksaweryho si môžete stiahnuť TU.
 
Jozef a Simona Predáčovci