Sme manželmi 9 rokov. Predtým sme spolu chodili 3 roky počas vysokej školy. Od začiatku chodenia sme spolu žili sexuálne, hoci sme boli kresťanmi (chodiaci každú nedeľu do kostola), ale mali sme v predstave svojho vlastného Boha s prikázaniami, ktoré vyhovovali nám. Na začiatku vzťahu som užívala HAK. Cítila som sa veľmi zle, fyzicky aj psychicky. Až teraz rozumiem prečo.
 
Keď sme sa vzali, HAK som vysadila a používali sme kondómy. Nevideli sme na tom nič zlé. Spustili sa mi obrovské problémy s mykózami. Veľmi sme túžili po bábätku. O prvé sme prišli, no 4 roky po svadbe sa nám narodil synček. Ďalej sme pokračovali v našom živote, bezo zmeny, ale naše manželstvo sa začalo nepozorovane meniť tak, že naše cesty nešli jedným, ale dvoma smermi. Prišiel ďalší potrat a ďalšie bábätko dievčatko. Boli sme šťastní, ale niečo v našom živote chýbalo. Nevedela som čo, no začínala som pociťovať veľkú prázdnotu, napriek tomu, že sme mali pekný dom, rodinu, dostatok financií. Stále tam niečo chýbalo.
 
Išli sme na kurz Rút a tam sa stal ten zlom. Našla som to, čo zaplnilo moju prázdnotu – Boha. Pár dní po tom som sa začala učiť princíp STM (podľa knihy) a čo to znamená prijať svojho manžela takého, aký je, aj s jeho plodnosťou, a prijať svoje telo také, aké je. Zrazu po sebe túžime viac ako na začiatku. Každý mesiac sa na seba neskutočne tešíme a nevieme sa nabažiť jeden druhého. Naše milovanie už nie je sebecké, ale je skutočne o odovzdávaní sa jeden druhému a veľmi intenzívne pociťujeme manželskú jednotu.
 
Sme manželmi telom aj dušou. Mám taký pocit, že veľa rokov sme boli manželmi len telom… Máme z toho veľkú radosť, lebo toto sa premieňa aj do iných oblastí nášho života, našej komunikácie, našej úcte jeden voči druhému a podpory… Zo srdca prajem podobnú skúsenosť aj ďalším manželským párom, ktorým to zdieľam aj takouto formou. Vaše manželstvo sa môže aj vďaka tejto metóde veľmi zmeniť k lepšiemu.
 
                                                                                                       S osobnou skúsenosťou s STM sa podelila Marka*
*Poznámka: meno pisateľky bolo z dôvodu zachovania anonymity zmenené.