vdv o antikoncepcii zmenenÚtla publikácia s rozmermi cca 11x18 cm, ktorú napísala Mária Schindlerová prináša na štyridsiatich dvoch stránkach jednoduchou a zrozumiteľnou rečou odpovede na otázky ako napr.:

  • Aký je rozdiel medzi antikoncepciou a prirodzenými metódami plánovaného rodičovstva, keď majú ten istý cieľ - neotehotnieť?
  • Sú prirodzené metódy naozaj prirodzené, keď sa človek musí zriekať sexu práve vtedy, keď má naň najväčšiu chuť?
  • Skutočne Cirkev nechápe, že sex nie je len o plodení detí, ale je aj výrazom lásky?
  • Ak máme veľmi vážny dôvod na to, aby neprišlo k ďalšiemu tehotenstvu, prečo si nezvoliť nekoitálne praktiky, napr. petting, alebo orálny sex?

* * * * *

Jednou z prvých reakcií na túto brožúrku bol E-mail predsedu Teologickej komisie KBS, otca biskupa Mariána Chovanca, ktorý zaslal riaditeľovi vydavateľstva Don Bosco Jánovi Miškovi:
„... Prečítal som si 17. číslo Viery do vrecka (Boh za dverami manželskej spálne) od pani Márie Schindlerovej o manželskom sexuálnom živote. Po prečítaní celého textu som mal radosť. Príručka je napísaná jasne, stručne, odborne a cirkevne - preto oprávnene patrí medzi najlepšie práce, ktoré na Slovensku k danej téme vyšli.
Vážený pán riaditeľ, Pán Boh zaplať Vám - i šikovnej autorke -, že naša verejnosť sa môže s danou témou dobre a správne oboznámiť.

S katolíckym pozdravom ostáva a žehná Vám do ďalšej užitočnej práce

                                                                                                                +Marián Chovanec
                                                                                                      predseda Teologickej komisie KBS