S interpretmi teológie tela Jána Pavla II. sa vraj roztrhlo vrece. Na Slovensku bol nedávno Christopher West, predtým Katrina Zeno. A teraz vo vydavateľstve Don Bosco vyšla knižka (nielen) pre mladých s názvom Teológia jeho/jej tela.
Mnohí o teológii tela ešte nepočuli nič. Iní zas k nej pristupujú s predsudkami, lebo skôr, akoby sa s touto témou zoznámili, počuli kritiku na tých, ktorí sa ju snažia sprístupniť.

Knižka, ktorú chceme dnes dať do pozornosti, sa nesnaží prerozprávať celú teológiu tela „po svojom“. Napísal ju Jason Evert, ktorý má aj s manželkou skúsenosti, ako tému povolania k láske sprostredkovať mladým ľuďom. Chlapcom i dievčatám sa prihovára od srdca.

Knižka má dve časti – z jednej strany hovorí o chlapcoch, z druhej o dievčatách. Môžete si vybrať, odkiaľ začnete čítať – začiatok je spredu i odzadu. Autor hovorí zrozumiteľnou rečou pre mladých o mužskosti i ženskosti, o čistote a jej kráse, o povolaní, ktoré je vpísané do nášho tela. Svoje rozprávanie dopĺňa príbehmi, skúsenosťami a citáciami rôznych autorov. Knižka je biblická – ako aj celá teológia tela Jána Pavla II. má svoj biblický základ. Rozsahom i formátom je toto dielko neveľké a zmestí sa aj do tašky či ruksaku. Text je obohatený o plnofarebné fotografie a zvýraznené zaujímavé myšlienky na okraji strán.

Ak hľadáte tip na vhodnú knižku pre dospievajúcich – skôr tých, ktorí sú na strednej škole – túto publikáciu iste odporúčame. Objednať si ju môžete za 6,30 € (+poštovné a balné) z ponuky LPP a samozrejme v kníhkupectvách s náboženskou literatúrou.