baby_logo.png
Šesť občianskych združení znepokojených opätovnou snahou zavádzať nové rodinnoprávne inštitúty (na septembrovú schôdzu parlamentu predložila strana Sloboda a Solidarita (SaS) zákon o registrovaných partnerstvách) spustilo kampaň Niečo tu nepasuje, ktorou chce poukázať na výnimočnosť manželstva. Vyzvali všetkých poslancov NR SR, premiéra a celú vládu, aby odmietli registrované partnerstvá osôb rovnakého pohlavia a prijali ústavný zákon,ktorý ochráni definíciu manželstva ako zväzku muža a ženy, ako aj jeho výnimočné postavenie v spoločnosti.
 
K pôvodne šiestim signatárom kampane sa v priebehu pár dní pripojilo dvadsaťtri ďalších organizácií a združení, medzi nimi aj Liga pár páru. O kampani  Niečo tu nepasuje a jej pokračovaní sa môžete dozvedieť viac na www.niecotunepasuje.sk
Pre tých, ktorých zaujímajú odpovede na najčastejšie používané argumenty ľudí snažiacich sa presadiť registrované partnerstvá, odporúčame blog právnika Martina Dilonga http://www.postoy.sk/node/3645  alebo si pozrieť z archívu STV reláciu Zoči-voči (http://www.stv.sk/online/archiv/zoci-voci?date=2012-06-12&id=49433 ).