Od prvého vydania slovenskej Príručky STM PPR v roku 2005, po tom, čo bola preložená a vydaná v češtine (v r. 2006), v angličtine (v r. 2007) a v gruzínštine (v r. 2009), sme v polovici marca dostali z tlačiarne dlho očakávané 2. aktualizované  vydanie tejto základnej vzdelávacej učebnice LPP. Na základe podnetu Johna Kippleya, zakladateľa Ligy v Amerike, má publikácia upravený názov: Príručka symptotermálnej metódy PPR a ekologického dojčenia a väčší rozsah (160 strán). 
Oproti 1. vydaniu je v knižke podrobnejšie popísaný návrat plodnosti po pôrode (ilustrovaný aj troma rozdielnymi konkrétnymi príkladmi) a prepracovaná a rozšírená kapitola PPR - životný štýl manželov. Táto kapitola je doplnená o Budovanie emocionálnej intimity medzi manželmi a obsahuje aj rozšírené informácie ohľadom etických a náboženských dôvodov proti antikoncepcii. Tieto časti, ktoré rozširujú a dopĺňajú predošlé vydanie boli do príručky zaradené ako odpoveď na často kladené otázky, s ktorými sme sa stretávali, či už na kurzoch STM, alebo v rámci telefonického a internetového poradenstva.
Súčasťou publikácie je aj samostatný zošit novej Cvičnej príručky (so správnym vyhodnotením a komentárom k jednotlivým cvičným záznamom), slúžiaci na to, aby každý, kto chce využívať STM, mal možnosť overiť si svoje teoretické vedomosti. 
Príručku symptotermálnej metódy PPR a ekologického dojčenia  vydala pre Ligu pár páru spoločnosť Charis s.r.o. Ďakujeme všetkým, ktorí finančným príspevkom podporili jej vydanie. Príručka sa dá objednať cez www.lpp.sk, (v sekcii Ponúkame) alebo telefonicky na čísle 037/6421426, resp. 0908 722 055.