1 2

Spomínate si, či ste sa niekedy dostali do situácie, keď bolo treba povedať trikrát ÁNO?

Ja si pamätám len na jednu takú príležitosť. Bolo to 30. 4.1988. Moje a Simonkino 3 x ÁNO na otázky kňaza:

  • či je naše rozhodnutie uzavrieť sviatostné manželstvo slobodné a úprimné,
  • či sme rozhodnutí žiť v úprimnej láske a vo vzájomnej úcte po celý život a
  • či sme ochotní prijať deti ako Boží dar,  

nám otvorilo  vytúženú spoločnú budúcnosť - cestu  k  sviatostnému  manželstvu a  spoločnému životu, z ktorého sa aj dnes tešíme. 


Po necelých 27 rokoch, 7. 2. 2015, bude pred

Čítať ďalej


Niekedy príde do našej poradne, kde sa venujeme otázkam katolíckej sexuálnej etiky, názor podobný tomu, ktorý uverejňujeme nižšie. V skratke povedané, občas sa stretneme s tým, že sme vraj pápežskejší ako pápež, prípadne že Kristus by taký náročný a radikálny nebol.

Dobrý deň,
pred istým časom, som čítala vašu poradňu párom a ostala som prekvapená z niektorých vašich rád, lebo napriek silnej spätosti s vierou mi prišli v niektorých prípadoch až prílišne radikálne. Špeciálne ma oslovil príbeh jednej ženy... Ktorý sa mi pripomenul po prečítaní najnovšieho výroku od pápeža Františka. výrok: „František spomínal jeden prípad, s ktorým sa stretol na Filipínach.

Čítať ďalej


Neraz sa po kurzoch alebo v poradni stretávame s tým, že sa nám žena alebo muž posťažujú na frustráciu z dlhého a nejasného hlienového obrazu, v dôsledku ktorého sa väčšinu cyklu zriekajú styku, keďže predchádzajú počatiu. Pýtajú sa: Nemáte niečo, čo by upravilo hlien a zmenšilo by tak počet „plodných“ dní?

Zázračný prútik ani Arabelin rozprávkový prsteň nemáme, ale to neznamená, že s uvedenou situáciou, resp. s inými ťažkosťami spojenými s praktizovaním života v rytme cyklu ženy sa nedá nič robiť, len vydržať. Mnohým párom pomohli odporúčania a skúsenosti Marylin Shannonovej zhrnuté v publikácii Plodnosť, cykly a výživa, ktorú Liga

Čítať ďalej