Ronald Regan, bývalý americký prezident sa vyjadril: „Všimol som si, že každý, kto podporuje potraty, sa už narodil.“ Slovensko a celá Európa si 22.októbra mohli všimnúť, že v Košiciach sa uskutočnila po novembri 1989 najväčšia manifestácia Slovákov – za ochranu ľudského života a jeho dôstojnosti.
 
Predposledný septembrový víkend bol v znamení zápasu za život. V sobotu sa v Bratislave uskutočnil popri Dúhovom PRIDE aj médiami prehliadnutý pochod – živá reťaz Hrdí na rodinu. Ďakujeme všetkým vám, ktorí ste sa osobne pripojili či k tejto živej reťazi, ktorej partnerom a podporovateľom bola aj Liga pár páru. Vyše tisíc tristo mladých ľudí, rodín s deťmi a ďalších podporovateľov rodiny, vytvorilo v Bratislave 585 metrovú živú reťaz, pospájanú rukami detí, rodičov a všetkých prítomných ľudí, čím vytvorila rekord a dosiahla oficiálny zápis do Guinesovej knihy rekordov. Rodina je skutočne úžasná a výnimočná, lebo sa v nej rodia a najlepšie vychovávajú deti inde sa to lepšie nedá. Nič iné nie je také výnimočné a žiadne iné priateľské vzťahy sa rodine založenej manželstvom muža a ženy nevyrovnajú.
 
Vyvrcholením tohtoročných verejných vystúpení na ochranu života na Slovensku bol Národný pochod za život. Sme vďační, že Liga bola oslovená organizátormi zapojiť sa do tohto projektu jednak ako partnerská organizácia a dostali sme dôveru viesť jeden z 29 workshopov, ktoré boli ponúkané v sobotu popoludní. Naša téma „Antikoncepcia ako nástroj kultúry smrti“ prilákala do sály Inštitútu rodiny v Košiciach cca 120 poslucháčov ktorí sa v troch termínoch (o 13:00, 15:00 a 17:00) tam vystriedali.
Tešíme sa, že sme sa v Košiciach mohli stretnúť s mnohými z vás. Sme radi, že sme mohli byť súčasťou tohto projektu, ktorý spojil desaťtisíce ľudí ochotných vyjsť z pohodlia svojho domova a vyjadriť tak verejne a viditeľne svoj postoj k ochrane hodnôt ktoré sú v posledných mesiacoch spochybňované. Život je dar, ktorý si zaslúži našu jednoznačnú ochranu a niet lepšieho miesta na prijatie tohto daru ako manželstvo a rodina.
Jozef a Simona Predáčovci