Na základe plagátu Panenství nebo kondomománie – Přemýšlejme o panenství a panictví – vydanom Křesťanskou misijní společností spracoval Ing. Jozef Predáč.

Od roku 1970 minula federálna vláda USA miliardy dolárov z peňazí daňových poplatníkov, aby podporila používanie antikoncepcie a „bezpečný sex“ medzi dospievajúcimi. Tu sú výsledky, hovoriace o tom, čo sa dosiahlo (údaje sú z odborných štúdií publikovaných v rokoch 1987-1992):

– federálne centrá kontroly chorôb odhadujú, že v USA je jeden milión prípadov infekcie HIV (r. 1992) ;

– miera prenosu HIV heterosexuálnym stykom vzrástla od septembra 1989 do februára 1992 o 44%;

– pohlavne prenosnými chorobami sú v USA infikované ročne 3 milióny dospievajúcich mladých ľudí (r. 1991) ;

– 63% prípadov pohlavne prenosných ochorení sa vyskytuje medzi ľuďmi mladšími ako 25 rokov;

– ročne sa vyskytne 1 milión nových prípadov zápalových ochorení panvy, 1,3 milióna nových prípadov kvapavky a výskyt syfilisu je najvyšší za posledných 40 rokov, t.j. 134 000 nových prípadov ročne. Vyvinuli sa nové druhy kvapavky, odolné voči penicilínu.

Uvedené údaje prezentujú len časť „výdobytkov“ sexuálnej revolúcie v USA. Podobné „výdobytky“ prináša táto revolúcia všade v „modernom“ svete.

Existuje len jediný spôsob, ako si zachovať zdravie. Je ním abstinencia od sexuálneho styku pred manželstvom a po svadbe vernosť nenakazenému partnerovi. Tento koncept bol všeobecne prijímaný a praktizovaný spoločnosťou do 60-tych rokov tohto storočia. Odvtedy sa však na scéne objavila „lepšia idea“ – tá, ktorá ohrozuje celé ľudstvo.

Ako je to s „bezpečným sexom“?

Tzv. „bezpečný sex“ je pohroma, ak sa praktizuje. Ako uvádza odborná štúdia Elis F Jonsa a Jacqueline D. Forrestovej z roku 1989, pri prevencii otehotnenia môžu zlyhať minimálne v 15,7%. Pri prevencii otehotnenia medzi mladými nevydanými ženami z národnostných menšín zlyhávajú kondómy ročne v 36,6% prípadov. Štúdia o homosexuálnych mužoch, ktorú publikoval British Medical Journal v júli 1987 uvádza, že miera skĺznutia, či pretrhnutia je 26 %. Ak si uvedomíme, že žena môže počať len 5, max. 7 dní v mesiaci, je nám jasné, že miera zlyhania kondómu musí byť v prípadoch prevencie pred pohlavne prenosnými chorobami podstatne vyššia, nakoľko človek sa môže nakaziť 365 krát v priebehu roka.

Lekárska fakulta Univerzity v Texase nedávno zistila, že kondómy sú pri prevencii prenosu víru HIV u heterosexuálnych párov len v 69%. Dr. Susan Wellerová z tejto fakulty uskutočnila súhrnnú analýzu 11 nezávislých štúdií o prenose víru HIV. Jej záver: „Ak hovoríme o prenose HIV pohlavným stykom, jedinou skutočnou prevenciou je nemať pohlavný styk s osobou ktorá má, alebo by mohla mať HIV.“

Tento fakt iste vysvetľuje, prečo ani jeden z 800 sexuológov na konferencii o HIV vo Washingtone v novembri 1991 nezodvihol ruku, keď bola položená otázka, či verí v spoľahlivosť „gumového púzdra“ v prípade sexuálneho styku s osobou, o ktorej vie, že je infikovaná HIV.

Od tej doby, čo v r.1970 rozbehla federálna vláda USA svoj hlavný antikoncepčný program, mimomanželské tehotenstvá medzi 15 - 19 ročnými vzrástli do r. 1992 o 87%. Podobne potraty mladistvých stúpli o 67% a pôrody nemanželských detí o 83,8%.