Kritické výpovede pápeža Benedikta XVI. o kondómoch pri jeho ceste do Afriky očividne práve potvrdzuje realita. V hlavnom meste USA Washington D. C. orgány zdravotníctva bijú na poplach, pretože sa tu nakazili infekciou HIV už vyše tri percentá obyvateľstva, ako informovali bavorské noviny „Passauer Neue Presse“. Podiel nakazených je teda očividne vyšší ako v západnej Afrike. Starosta a Úrad pre ochranu zdravia hlavného mesta USA po uverejnení najnovšej štatistiky jasne vyhlásili, že sami neveria týmto hrozivým údajom: „Skutočný počet infikovaných v našom meste,“ povedal primátor Adrian Fenty, „je však ešte rozhodne ešte vyšší.“

Vo Washingtone D. C. sa mimochodom už mnohé roky bezplatne rozdávajú kondómy.

Čítať ďalej


„Náš tatínek říká, že milování s kondomem je jako mýt si nohy v ponožkách.“

Čítať ďalej


Dr. Edward C. Green, PhD., pracovník v oblasti prevencie AIDS a vedúci výskumu v harvardskom Centre pre populáciu a rozvoj hovorí, že úspech programu prevencie AIDS v Ugande tak rozzúril západné skupiny angažované v prevencii AIDS, že ho chcú radšej zničiť, ako zmeniť svoj „len-kondómový“ prístup.

V januárovom 31. vydaní Weekly Standard Green píše, že ugandský úspech, založený na sexuálnej zdržanlivosti a manželskej vernosti, „priamo spochybňuje kľúčové hodnoty a postoje  zbožštené západnou sexuálnou revolúciou“. A ďalej píše: „Aké rozčuľujúce, že prístup, ktorý nie je financovaný veľkými darcami a bol vysmiaty zahraničnými odborníkmi, by mal byť práve tým, čo funguje.“

S odôvodnením, že AIDS sa rozširuje najmä sexuálnym

Čítať ďalej


Na základe plagátu Panenství nebo kondomománie – Přemýšlejme o panenství a panictví – vydanom Křesťanskou misijní společností spracoval Ing. Jozef Predáč.

Od roku 1970 minula federálna vláda USA miliardy dolárov z peňazí daňových poplatníkov, aby podporila používanie antikoncepcie a „bezpečný sex“ medzi dospievajúcimi. Tu sú výsledky, hovoriace o tom, čo sa dosiahlo (údaje sú z odborných štúdií publikovaných v rokoch 1987-1992):

Čítať ďalej


Prehľad
Vzhľadom na citlivosť otázok, ktoré sa vzťahujú k antikoncepcii ( napr. sexuálna výchova, „epidémia" tehotenstva mladistvých a rozšírenie AIDS ) existuje v súvislosti s predchádzaním tehotensva, AIDS a pohlavných chorôb mnoho odporujúcich si informácii o efektívnosti najbežnejšej antikoncepčnej metóde na svete - kondómu V dnešnej dobe sú bežne dostupné dva druhy mužských kondómov - latexový kondóm a kondóm zo zvieracej blany (kože). Odborníci sa zhodujú na tom, že kondóm z kože nechráni pred AIDS a pohlavnými chorobami, ale nezhodujú sa už v otázke efektívnosti latexových kondómov.

Čítať ďalej