2c3ad7ae 7ea9 298a 260e 370c1a4d1b08Touto cestou by som sa Vám (celému tímu LPP) chcela poďakovať za Vašu službu. Pred asi pol rokom sme u Vás so snúbencom absolvovali on-line kurz STM a odvtedy sa snažím viesť a vyhodnocovať záznamy. Išli sme do toho s úmyslom po svadbe byť schopní plánovať naše rodičovstvo (samozrejme v spolupráci s Božou vôľou).

Posledné mesiace si však uvedomujem niekoľko ďalších benefitov, ktoré mi táto metóda priniesla a rada by som o nich svedčila. Vo všeobecnosti ide o to, že lepšie poznám svoje telo.

Je pre mňa veľmi „príjemné“ vedieť, že som zdravá a každý mesiac v mojom tele dozrieva vajíčko a dochádza k ovulácii. Tiež žasnem neustále nad tým, ako dokonale (a zložito :D) nás Pán stvoril.

Najväčším benefitom STM pre mňa je možnosť zorientovať sa vo svojom cykle. Ide o to, že som od svojej prvej menštruácie (pred asi 11 – 12 rokmi) nikdy nemala pravidelné cykly. Ako zvyknem hovoriť, moja maternica hráva „tipos bingo“ a ja netuším, čo daný mesiac vymyslí. Zvlášť posledné mesiace som pod veľkým stresom, čo sa prejavuje aj na dĺžke cyklov. Vďaka STM však viem s odchýlkou jedného dňa určiť, kedy dostanem menštruáciu (pripočítaním 13–14 dní k prvému dňu teplotného vzostupu). Navyše v deň menštruácie mi výrazne klesá teplota a ja tak viem, čo počas dňa môžem čakať. Mám pocit, že som objavila Ameriku! :-)

Uvedomila som si, že metódy PPR nemusia slúžiť iba manželom na oddialenie resp. plánovanie počatia. Svoje telo by mala poznať každá žena bez ohľadu na to, či má vzťah alebo plánuje svadbu, alebo je vydatá a nechce opäť otehotnieť. Som veľmi rada, že od absolvovania kurzu sa mi už niekoľkokrát naskytla príležitosť svedčiť o týchto veciach (pred kamarátkami, kamarátmi, pármi…).

Keďže nás so snúbencom svadba čaká až o 3 mesiace, nevieme tvrdiť, že sme schopní správne metódu aplikovať v manželskom živote. Vidím však už teraz ovocie: dokážeme otvorene komunikovať o našich telách, túžbach, mojich náladách a zmenách, ktoré počas cyklu prichádzajú, a učíme sa s tým žiť už dnes. Verím, že z tohto času a skúseností budeme čerpať po celý život.

Ešte raz Vám veľmi ĎAKUJEM zo to, čo robíte; robíte to dobre!
Vyprosujem Vám veľa požehnania a vedenia Duchom Svätým do Vašej práce a služby!

Redakčný doslov: Na on-line kurzy nám prichádzajú do ústredia Ligy pozitívne ohlasy prostredníctvom anonymnej spätnej odozvy na kurz aj priamo mailom od niektorých účastníkov. Sme za ne úprimne vďační a budeme radi, ak o ne aj naďalej bude záujem. Termíny kurzov neplánujeme vopred, ale sme pripravení reagovať na prejavený záujem. Preto na úvodnej strane nášho webu je otvorená registrácia na online (aj prezenčný) kurz a keď oň prejaví záujem minimálne 6 párov alebo jednotlivcov, nájdeme s lektormi vhodný termín a cca do dvoch, maximálne troch týždňov s novým kurzom začneme. Tešíme sa na stretnutie s vami pri niektorom z budúcich kurzov.

Učíme to, čomu rozumieme, a svedčíme o tom, čo žijeme!